Gabor Mihaela
Cda. drd.
S-a format la Academia de Muzică „Gh. Dima“ din Cluj-Napoca, profilul Pedagogie muzicală (1999), finalizând și ciclul de studii aprofundate în specializarea Sinteze muzicologice (2000).
Și-a desfășurat activitatea în țară și în străinătate ca profesor de teorie/armonie la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad și mai apoi ca responsabil de arhivă al Orchestrei Filarmonice din Murcia (Spania).
În continuare s-a licențiat în Dirijat cor (2006) la Conservatorul din Murcia și a urmat un Master în Patrimoniu muzical (2012) la Universitatea din Granada. Acesta s-a finalizat cu o lucrare de cercetare asupra repertoriului de imnuri monodice conținut în manuscrisele muzicale medievale târzii ale arhivei Bazilicii „Santa Maria“ din Elche (Spania), lucrare care a fost susținută printr-o bursă oferită de Universitatea „Miguel Hernandez“ din același oraș. A urmat cursuri de muzică veche - paleografie, semiologie gregoriana și practicum, notația și editarea polifoniei vocale a Renașterii, metode de clasificare a bibliografiei din Evul mediu, etc., în Italia, Spania și Elveția. A frecventat cursurile Institutului de Muzicologie al Universității din Viena, optând pentru linia de cercetarea a muzicii vocale anterioare anului 1600.
În prezent urmează programul de doctorat din cadrul Departamentului pentru Istoria și Științele muzicii al Universității din Granada, cu teza: Tradiție și modernitate în repertoriul de motete compuse pentru Săptămâna Patimilor de Leonhard Paminger.
-
Interpretare muzicală - Canto (Studii universitare de licență)
- Teorie, solfegiu, dictat
- Educație auditivă